Woodstock 50 jaar! in film en muziek.

Vrijdag 15 augustus 1969 tot maandag 18 augustus is het hoogtepunt van het z.g. hippietijdperk. De Amerikaanse jeugd heeft genoeg van de Vietnamoorlog en, gevoed door een immense zucht naar vrede, eenvoud en doorbreking van de maatschappelijke patronen, zoekt ze haar heil in muziek en drugs.

Dé ultieme uitbarsting van al die gevoelens en uitingsvormen wordt samengebald in een groots opgezet muziekfestival in Bethel, bij het plaatsje Woodstock. Drie dagen onder het motto “3days of peace & music” worden 400.000 jongeren vergast op 31 rockbands, weinig comfort en slecht weer. Ondanks een enorm verbruik aan drugs en seks wordt het motto in een opvallend vredevol samenzijn waargemaakt.
Slechts 3 doden, door ongevallen, maar ook 2 geboorten en lof van de autoriteiten, én een financieel debacle ‘sieren’ uiteindelijk de eindbalans. 50 jaar zal dit festijn de bakermat en voedingsbodem vormen van talloze muziekgroepen en festivals.

The Who, Crosby, Stills, Nash & Young, Joe Cocker, Santana, Jimmy Hendrix: hier begon hun carrière pas goed. Kralingen, Pinkpop, Lowlands, Paaspop: wie is er nog nooit geweest? Woodstock (en de film over Woodstock) staat, ook nu nog aan de basis van mondiale idealen van generaties, waaronder wijzelf!

Beleef nog eenmaal het ultieme jeugdgevoel en drijf mee op de muzikale golven van een uniek tijdperk: Vught als festivalplaats in het grote aanbod van 2019!
Presentatie: Jo van Dinter.

Donderdag 16 mei 2019 | 14.00 – 16.00 uur | Rode Rik 2.0, Van Sonstraat 49, Vught | Entree: € 2,– | Vrije inloop

Deze activiteit wordt georganiseerd door Ouderen Samen.

Laat een reactie achter