Start Mantelzorgcursus bij Dementie

Zorgt u als partner, familie of naaste voor iemand met dementie? Wilt u meer weten over dementie en hoe u hier goed mee kunt omgaan? In Vught start hiervoor een tweedaagse  mantelzorgcursus. In deze cursus leert u over de vormen waarin dementie voorkomt, de kenmerken en het verloop van het ziekteproces. U komt meer te weten over klachten die kunnen ontstaan en de mogelijke oplossingen. U krijgt tips en handvatten om goed om te kunnen gaan met uw naaste, zodat u zich beiden prettig voelt. Ook wordt ingegaan op hoe u de zorg voor uw dierbare goed kan volhouden. Verder komen regelzaken aan bod die voor u van belang zijn en de rolverandering die plaatsvindt nadat bij uw dierbare dementie is vastgesteld. Tijdens de cursus is veel aandacht voor uw vragen, ervaringen en zorgen. We leren ook door elkaars ervaringen te bespreken.

De onderwerpen die aan bod komen in de cursus zijn als volgt:

  • de wereld van iemand met dementie
  • het Geheugen
  • dementie
  • hoe ga ik om met dementie?
  • zorgen voor uzelf (als mantelzorger / familielid)
  • rouw
  • wat kan je regelen?

Aangezien dit stuk voor stuk uitgebreide onderwerpen zijn, wordt u aan het begin van de cursus gevraagd aan te geven welk onderwerp voor u belangrijk is.

Voor wie?
U bent mantelzorger als u, vrijwillig en langdurig, meer dan gebruikelijke zorg en ondersteuning verleent aan iemand die chronisch ziek is of hulpbehoevend.

Cursusleiders:
Esther Tetteroo, specialist dementie en ouderenzorg. Marianne van Boxtel, medewerker Ondersteuning Mantelzorg Vughterstede.

Data cursus: dinsdag 7 mei 2019 en dinsdag 14 mei 2019
Tijd: Inloop vanaf 19.00 uur. De cursus start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.
Locatie: Woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48, Vught.
Kosten: € 35,- per persoon. Inbegrepen zijn koffie, thee en een cursusmap. (Indien de kosten een probleem zijn, kunt u contact opnemen met Marianne van Boxtel.)
Aanmelden: vóór 1 mei 2019 bij Marianne van Boxtel: e-mail: m.vanboxtel@vughterstede.nl of telefoon: (073) 658 11 99

Laat een reactie achter