Woonadvies

Vragen over veilig wonen?

De Woonadviseur geeft graag persoonlijk advies
Stichting Ouderen Samen is al vele jaren actief voor de 55-plussers in Vught en Cromvoirt. Dat doet zij op verschillende manieren. Zo leveren de vrijwillige Woonadviseurs een belangrijke bijdrage.
Wat doen de Woonadviseurs?
De Woonadviseurs komen op afspraak bij u thuis en spreken met u over uw woonsituatie. Hun bevindingen werken zij uit in een op maat geschreven woonadvies. Zo krijgt u uitgebreide informatie over comfortabel en veilig wonen. De woonadviseurs worden regelmatig bijgeschoold; daardoor zijn zij goed op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en comfort in huis. U kunt erop rekenen dat uw privacy altijd gewaarborgd is. Het huisbezoek en het advies zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. U bent dus helemaal vrij om met het advies te doen wat u wilt.

Blijf veilig wonen
Het is prettig om zo lang mogelijk zelfstandig en veilig in uw huis te blijven wonen. Soms is het nodig om wat (kleine) aanpassingen te laten doen in huis. De Woonadviseur weet alles over veiligheid: drempelhulpen, goede sloten, extra beugels en handgrepen, goede verlichting, veilige trap, vlakke douche, brandveiligheid en de mogelijkheden van de moderne techniek, domotica. De woonadviseurs kennen ook allerlei betrouwbare klus- en bouwbedrijven in Vught en weten waar het benodigde materiaal te koop is. Zij houden tevens rekening met het beschikbare budget.

Voorkom valpartijen
Door u tijdig te laten informeren over de mogelijkheden en nu al maatregelen te nemen, zorgt u voor extra comfort en veiligheid, waarvan u nog jaren veel plezier zult hebben. U vermindert het risico dat u (blijvend) letsel oploopt door een valpartij. Als u op tijd maatregelen neemt, dan levert u dit vele gezonde levensjaren op.

Bezoek van een woonadviseur
Een woonadviseur komt bij u langs en neemt samen met u uw woonsituatie door aan de hand van een vragenlijst. Uiteraard kunt u zelf ook vragen stellen. Deze gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.
In de vervolgafspraak spreekt de woonadviseur het woonadvies met u door. U krijgt ook een beeld van de mogelijke kosten, de eventuele uitvoerders van de aanpassingen en waar u een financiële bijdrage kunt aanvragen. U krijgt uitleg over veiligheid in en aan de woning en over de mogelijkheden van moderne hulpmiddelen (domotica). Het woonadvies krijgt u netjes op papier zodat u alles nog eens rustig door kunt lezen. Het woonadvies is gratis. Ook is het advies geheel vrijblijvend, u kunt er zelf mee doen wat u wilt.

Afspraak maken

Voor een bezoek van een Woonadviseur kunt u contact opnemen met Ouderen Samen via Welzijn Vught. Zij zijn te bereiken tijdens kantooruren via telefoonnummer (073) 6565350 of per e-mail via info@ouderensamen.nl Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een (kosteloos) huisbezoek.
Ook uw familie, zoals uw partner, zoon of dochter, kan een adviesgesprek aanvragen.

Voor meer informatie over Domotica ga naar het artikel van Plusmagazine over Langer thuis wonen met domotica

Laat een reactie achter