“Muziek bij Dementie” Een boeiende Lezing

“Muziek bij Dementie” een boeiende Lezing met ontroerende momenten bij Geheugencafé Vught

Op woensdagavond 15 mei vond voor de vijfde keer het Geheugencafé Vught plaats. Dit maal in DePetrus met als thema “Muziek bij Dementie, een lezing gegeven door Evelien Mescher

Ruim 50 bezoekers luisterden geboeid naar het verhaal van deze neurologisch muziektherapeut die ondanks haar jeugdige leeftijd (32) kan putten uit een schat van ervaring o.a. in het begeleiden van mensen met geheugenproblemen.

In haar lezing liet Evelien horen en zien wat muziek kan betekenen voor mensen met dementie. Zij wisselde haar verhaal af met prachtige liedjes waarin zij zich zelf op gitaar begeleidde, met ontroerende filmbeelden ook van haar eigen werk, met uitleg over de werking van het brein. Zij nodigde de aanwezigen uit te vertellen over eigen beleving en ervaringen waardoor er boeiende gesprekken ontstonden.

Een warm pleidooi voor de toegevoegde waarde van muziektherapie ook bij de behandeling van mensen met geheugenproblematiek

Het volgende Geheugencafé wordt gehouden op woensdag 19 juni in Huize Theresia en gaat over Casemanagement bij dementie. Aanvang 19.30 u. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 u. De toegang is gratis. Wel graag aanmelden via geheugencafevught@gmail.com óf telefonisch bij ABZ: 073 6572000.

Folder GeheugenCafé Vught met agenda

Laat een reactie achter