Lezing GeheugenCafé in DePetrus 15 mei


“Muziek bij Dementie” een lezing door Evelien Mescher
Over de betekenis en inzet van muziek ook voor mensen met dementie

Evelien Mescher (32) is werkzaam als neurologisch muziektherapeut. In 2008 studeerde zij af op de Hogeschool van Nijmegen. Na haar studie muziektherapie heeft zij een half jaar in Amerika gestudeerd waarbij ze stage liep in Hackensack University Medical centre. Terug in Nederland werkte zij als muziektherapeut in de verstandelijk gehandicaptenzorg bij de Severinus en Amarant. Op dit moment is Evelien werkzaam binnen de verpleeghuis- en revalidatiezorg bij Vitalis Woonzorggroep in Eindhoven. Zij is werkzaam met mensen die o.a. kampen met de ziekte van Alzheimer, Parkinson, niet aangeboren hersenletsel en mensen met bijvoorbeeld stemmingsproblematiek.

Haar missie is muziektherapie meer bekendheid te geven en voor iedereen toegankelijk te maken. Daarvoor nam zij het initiatief voor het Miracles of Music project. Samen met Pim Giel van Stichting Happy Motion werd er een prachtige documentaire gemaakt over muziektherapie. Deze ging in november 2018 groots in première in Amsterdam.

Evelien geeft door het hele land voorlichting over muziektherapie. In haar lezingen vertelt ze over de mogelijkheden van muziektherapie, geeft ze uitleg over de inzet van muziek en laat ze voorbeelden uit haar werk zien. De toegang is gratis. Wel graag aanmelden via geheugencafevught@gmail.com óf telefonisch bij ABZ: 073 6572000.

Op woensdag 15 mei 2019 vindt het Geheugencafé Vught plaats in De Petrus, Heuvel 2 in Vught. Aanvang 19.30 u. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 u.

 

Laat een reactie achter