Kennismaken met Qigong in de Rode Rik

Op donderdag 2 mei geeft Ruud Raaijmakers een kennismakingsles Qigong in de Rode Rik.

Qigong is een Chinese bewegingsmethode die in het bijzonder gericht is op het verbeteren en in stand houden van een goede gezondheid. Het omvat bewegings- en houdingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, oefeningen met klank, meditatie en zelfmassage. De oefeningen zijn betrekkelijk eenvoudig, vragen een geringe fysieke inspanning en zijn niet blessuregevoelig. Dit maakt Qigong uitermate geschikt voor actieve ouderen.

Met het ouder worden neemt onze vitaliteit af. We worden strammer, mentaal minder scherp en onze lichaamshouding comprimeert. De circulatie van levensenergie (qi), bloed en lichaamsvochten neemt af en ziekteverwekkende factoren hopen zich op in het lichaam. Qigong beoogt deze ontwikkeling te keren door het verbeteren van de lichaamshouding en de circulatie van de vitale substanties, het zuiveren van het lichaam van ziekteverwekkende factoren en het vergroten van de mentale kracht.

Ruud Raaijmakers beoefent bijna veertig jaar Qigong en volgde twee decennia les bij Dr. Shen Hongxun.
Deze activiteit wordt georganiseerd door Ouderen Samen.

Donderdag 2 mei 2019 | 14.00 – 15.00 uur | Rode Rik, Van Sonstraat 49 | Kosten € 2,– | Aanmelden verplicht: info@ouderensamen.nl of 073-6563956 (Han van Uden)

Laat een reactie achter