Informatiebijeenkomsten ‘Veilig en comfortabel wonen’

‘Eenvoudig mijn huis veiliger maken’

Je woont waarschijnlijk al langere tijd zelfstandig en naar tevredenheid in je eigen huis. En dat wil je natuurlijk nog in lengte van dagen blijven doen. Wonen in je eigen huis geeft je vrijheid en zelfstandigheid. Maar is je woning veilig genoeg om hier ouder te worden? Stichting Ouderen Samen organiseert samen met de gemeente Vught twee informatiebijeenkomsten over veiliger en comfortabel wonen in DePetrus. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
De bijeenkomst is voor senioren die zelfstandig wonen en zich willen voorbereiden om veilig en comfortabel te blijven wonen in de eigen woning en woonomgeving. Tijdens de bijeenkomst zie je hoe je met kleine aanpassingen je woning veiliger en comfortabeler maakt. De vrijwilligers van Ouderen Samen vertellen je alles over: goede sloten, extra handgrepen, goede verlichting, veilige trap, brandveiligheid en de mogelijkheden van de moderne techniek: domotica. En laten dit ook zien aan de hand van voorbeelden, zo kun je zelf al bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Voorkom valpartijen
Je hoeft niet echt heel oud te zijn om veiliger te willen wonen. Een van de meest voorkomende ongelukken in huis is vallen. Door je tijdig te laten informeren over de mogelijkheden om vallen tegen te gaan, zorg je voor je veiligheid. Bij eerdere bijeenkomsten reageerden senioren enthousiast over de voorlichting: “Ik wist niet dat ik met zulke simpele oplossingen de veiligheid en het comfort kan verhogen. Goed dat we nu gehoord hebben wat we zelf kunnen doen in huis!”

Je bent van harte uitgenodigd!
Graag vooraf aanmelden per e-mail via info@ouderensamen.nl of telefonisch via Welzijn Vught (073) 6565350. Heb je je niet opgegeven maar heb je op het laatste moment toch interesse, kom dan gerust naar een van deze bijeenkomsten. Je kunt dan ook een afspraak maken voor een gratis advies op maat. Een woonadviseur van Ouderen Samen komt bij je thuis om je woonsituatie door te nemen.

Alleen een woonadvies?
Ben je verhinderd maar wil je toch een gratis advies op maat? Stuur dan een e-mail naar info@ouderensamen.nl of bel naar Welzijn Vught 073-6565350. Een woonadviseur maakt dan graag een afspraak met je. Meer informatie: www.ouderensamen.nl onder projecten: woonadvies.

Maandag 25 maart | 14.00 – 16.00 uur
Woensdag 27 maart | 19.30 – 21.30 uur
DePetrus, Heuvel 2, Vught, toegang gratis

Laat een reactie achter