Bijzondere opening Geheugencafé Vught op 16 januari

Een nieuwe activiteit van het Dementienetwerk Vught is de oprichting van het GeheugenCafé Vught. Op 16 januari wordt het GeheugenCafé Vught op een bijzondere manier geopend in DePetrus door wethouder Saskia Heijboer en met de toneelvoorstelling ‘Ons kan niets gebeuren’. Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie en thee en om 19.30 uur start het programma. De toegang is gratis.

Omdat menselijk contact van belang is voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers is het Geheugencafé Vught opgericht. Het wil een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die betrokken is bij mensen met dementie. Zij kunnen er terecht voor informatie, vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Vergeetachtigheid en dementie zijn bekende begrippen. Wanneer spreken we van vergeetachtigheid en wanneer van dementie? Wat betekent het krijgen van de diagnose dementie voor de patiënt en zijn naaste omgeving?

Dat wordt pijnlijk duidelijk in de toneelvoorstelling van Jan Rauh en Helma Giebels. De vrouw krijgt de diagnose dementie en de man wordt mantelzorger. Een onomkeerbaar proces van vallen en opstaan begint.

Het Geheugencafé Vught wordt éénmaal per maand gehouden met een thema, beurtelings in DePetrus, Huize Elisabeth en Wzc Theresia.

Winkelpersoneel, apothekers- en arts-assistenten en anderen die vanuit hun beroep regelmatig in aanraking komen met mensen met geheugenproblemen zijn ook van harte welkom.

Download de folder en de agenda 2019: Folder en aganda 2019 GeheugenCafé Vught. (PDF)

Een reactie

  • Marijke Blanken schreef:

    We verwachten veel mensen bij de opening en daarom is aanmelden belangrijk. Er komen nu al veel aanmeldingen binnen via de email of in de brievenbus bij ABZ in DePetrus

Laat een reactie achter