Af en toe een rolstoel of scootmobiel nodig? In Vught kan dat.

Hebt u geen eigen rolstoel of scootmobiel nodig, maar wilt u af en toe wel gebruik hiervan maken, dan kan dat. Vught beschikt namelijk over een rolstoel- en scootmobielpool. Deze stelt een rolstoel of scootmobiel ter beschikking voor een dagje uit, een bezoek aan familie of vrienden of – bijvoorbeeld – een middagje aan de IJzeren Man. Kosteloos. Zo kunt u er toch fijn op uit als het lopen of fietsen u moeilijk valt.

Hoe werkt het?
Wilt u in aanmerking komen voor een rolstoel of scootmobiel uit de pool? Neemt u dan contact op met loket WegWijs van de gemeente Vught. Daar kijken we of het gebruik van de voorziening past bij uw omstandigheden. Is dat zo, dan krijgt u een deelnamepas. Met deze pas kunt u een rolstoel of scootmobiel reserveren op één van de poollocaties.

De poollocaties
Er zijn twee poollocaties in Vught: Huize Elisabeth van Vughterstede en Blizo van de WSD groep. Bij beide kunt u voor een rolstoel terecht. Wilt u een scootmobiel lenen? Dan kunt u (voorlopig) uitsluitend bij Blizo terecht. Beide locaties zijn iedere werkdag open van 9.00 tot 16.00 uur.

Regel het samen
U kunt de rolstoel of scootmobiel een dag of enkele dagen lenen. Dat regelt u samen met de mensen van Huize Elizabeth of Blizo. Belangrijk is dat u het middel weer terugbrengt op de afgesproken dag en bij de locatie waar het middel is opgehaald.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de rolstoel- en scootmobielpool en de geldende voorwaarden, dan kunt u iedere maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur contact opnemen met loket WegWijs, telefoonnummer 073-6580750 of via e-mailadres wegwijs@vught.nl.
De rolstoel- en scootmobielpools zijn opgezet door de gemeente Vught in samenwerking met de WSD groep, Vughterstede en Welzorg.

Laat een reactie achter