Lezen

Lezen: boeken

Op deze bladzijde vindt u een aantal informatieve boeken over ouder worden en wat daar allemaal bij komt kijken: over wonen, zorg, medicijnen en ouder worden in het algemeen.

Alle boeken zijn te koop in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com


Wees blij dat je ze nog hebtwees-blij
Yvonne Kroonenberg
Onderhoudend en soms hilarisch geschreven boek over de diverse manieren van zorg voor ouderen: ouders in huis opnemen, ouders in verzorgings- of verpleeghuizen, wat er allemaal goed gaat, maar ook wat er allemaal fout kan gaan. Lees verder…

 

 

 

 


Jong blijven & Oud wordenjongblijven
Marcel Olde Rikkert
Olde Rikkert (1962) pakt het onderwerp op ludieke wijze aan in een boek dat de vaart erin houdt. Hij speelt het verouderingsspel, ‘een spel dat we maar een keer kunnen spelen’, en leert zijn lezers de spelregels. Dat alles gelardeerd met citaten van sporters, acteurs, dichters, kunstenaars, economen en wetenschappers. En met persoonlijke anekdotes, afkomstig uit een kwart eeuw carrière als geriater in het ziekenhuis. Olde Rikkert kiest voor fijne, onverwachte invalshoeken. Lees verder…

 


PRETTIG BLIJVEN WONEN
Consumentenbondprettigblijvenwonen

Mogelijkheden voor senioren: wie wil er nu niet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen? En dan liefst in het eigen huis. Hoe reëel of irreëel dit is, beschrijft dit boek. Als (aanpassen en/of verbouwen van) het eigen huis geen optie is, zijn er gelukkig diverse alternatieven. Zoals verhuizen naar een woning die wel geschikt is, een serviceflat, een woonzorgcomplex, een meergeneratiewoning of een woonzorgzone. In deze geactualiseerde uitgave van dit succesvolle boek uit 2013 komen ze allemaal aan bod.


Medicijnen voor Seniorenmedicijnen
Jan van Ingen Schenau

Niet voor niets staat er op de cover van dit boek Medicijnen voor Senioren en `Weet wat je slikt’. Hoewel ons lichaam heel wat kan hebben en we heel wat potjes kunnen breken vóór er echt niets misgaat, is de leeftijd de grote spelbreker. De reserves raken op en we worden kwetsbaarder, waardoor de kans op ziekte toeneemt. Gelukkig kunnen geneesmiddelen vaak nog voor jaren kwaliteit van leven zorgen. Lees verder…

 


langlevekunstHet boek ‘Lang leve kunst! over ouderen en cultuur’ bestaat uit een collectie essays over cultuur door en voor ouderen. Voer voor het maatschappelijke debat over ouderen en cultuurparticipatie.

In 2015 zijn drie miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder. Met het groeien van de groep ouderen in onze samenleving doen zich nieuwe kansen voor waarvoor toonaangevende auteurs uit de kunst- en beleidswereld, politiek en wetenschap aandacht vragen. Met deze opiniërende en informatieve bundel wordt het onderwerp cultuur voor en door ouderen op inspirerende en motiverende manier voor het voetlicht gebracht.

Er is reden tot meer positieve beeldvorming rond ouderen, die steeds vaker en terecht, worden geassocieerd met mogelijkheden en steeds minder met beperkingen. Ouderen beschikken meestal over tijd en energie om als bezoeker, vrijwilliger of als actieve kunstbeoefenaar deel te nemen en bij te dragen aan cultuur. Bezig zijn met kunst en kunstbeoefening bevordert het welzijn van ouderen; het ontwikkelt talent en versterkt eigenwaarde, brengt ouderen in contact met anderen, en maakt mensen onderdeel van een sociaal netwerk.

Met tekstbijdragen van: Hedy d’Ancona, Noraly Beyer, Bennie Jolink, Jet Bussemaker, Martin van Rijn, Paul Schnabel, Susan Perlstein, Jacquelien de Savornin Lohman, Michael D. Higgins en anderen.


Heeft u zelf een boek gelezen wat informatief is over ouder worden, mail dan de titel en schrijver naar info@ouderensamen.nl
Dan kunnen wij het (onder voorbehoud) op de site plaatsen. Zo houden we elkaar op de hoogte.

Laat een reactie achter