Info zorg/WMO/gemeente

Hier vindt u algemene informatie en links naar informatie van de Gemeente Vught en andere websites.

Waar vind ik informatie en hulp als ik problemen tegenkom? Via de Gemeente Vught kunt u terecht bij Wegwijs+ voor persoonlijke hulp en veel informatie vindt u op de Sociale Kaart van Vught.


Wegwijs+
Wegwijs+ is een samenwerking van verschillende organisaties. Hier kunt u als inwoner van de gemeente Vught en Cromvoirt terecht met al uw vragen, zorgen en signalen op het gebied van:

 • werk en inkomen
 • hulpverlening en ondersteuning
 • opvoeding
 • begeleiding en wonen

Sociale kaart Vught
Andere mensen ontmoeten of iets voor een ander doen? Op zoek naar een bezigheid of praktische informatie? Benieuwd wat er allemaal te doen is in Vught? Vind hier wat bij je past, gewoon in je eigen buurt. Neem een kijkje op de Sociale kaart van Vught.


Hulp bij het huishouden
Hebt u hulp nodig bij de was? Bij het stofzuigen of het lappen van de ramen? Misschien kunnen huisgenoten, buren of familieleden iets voor u doen. Of gebruik maken van een glazenwasser, boodschappendienst of strijkservice. Lukt dat niet? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een ‘maatwerkvoorziening hulp bij het huishouden’.

 • Wegwijs+: hulp bij het huishouden. Hier vindt u onder de tabjes informatie over: Hulp bij huishouden, Huishoudelijke hulp toelage, Persoonsgebonden budget.
 • Kijk ook op de sociale kaart voor tips om u te ontlasten van huishoudelijke taken. Hier vindt u onder de tabjes: Diensten door vrijwilligers, Betaalde diensten, Maaltijd bij je thuis.

Vervoer
Bent u niet meer zo mobiel en heeft u zelf geen oplossing? Ook dan kunt u terecht bij Wegwijs+.

 • Mobiel blijven Hier vindt u informatie over: Rolstoel of scootmobiel, Parkeerkaart gehandicapten, Eigen parkeerplaats gehandicapten, Regiotaxi

Mantelzorgondersteuning
Wilt u als mantelzorger uw verhaal kwijt? Hebt u vragen, maar weet u niet goed aan wie u ze moet stellen? Of hebt u hulp of ondersteuning nodig? Dan kunt u terecht bij Wegwijs+. Een van de mantelzorgconsulenten gaat in gesprek met u. Een gesprek waarbij ú centraal staat en waarbij er aandacht is voor hoe het met u gaat.

 • Wegwijs+: mantelzorgondersteuning. Hier vindt u onder de tabjes informatie over: Mantelzorg, Informatie, Verlichten
 • Kijk ook op de sociale kaart voor tips om u te ontlasten en anderen te ontmoeten. Hier vindt u onder de tabjes: Informatie, Ontmoeten, Verlichten

Wonen
Informatie en tips om zo lang en veilig mogelijk in je eigen huis te blijven wonen:

 • Sociale kaart: Veilig thuis wonen, Wonen met zorg
 • Woonadvies van de woonadviseur van Ouderen Samen: het bewust maken van en inzicht geven in mogelijke aanpassingen van de (eigen) woning, zodat men langer in de eigen woning kan blijven wonen. De geadviseerde woningverbeteringen hebben betrekking op wooncomfort, veiligheid, en toegankelijkheid van de woning, en het bevorderen van zelfredzaamheid en participatie. De woonadviseur geeft graag persoonlijk advies.

Vertrouwenspersoon Wmo Sociaal domein. Opvang onvrede burger, voorkomen dat onvrede uitmondt in een klacht, verbeteren kwaliteit dienstverlening. Lees er alles over wat een
wmo vertrouwenspersoon voor u kan betekenen als u problemen heeft met het aanvragen van zorg.


Laat een reactie achter