Af en toe een rolstoel of scootmobiel nodig?

Hieronder staan diverse mogelijkheden om af en toe een rolstoel, scootmobiel of aangepast vervoermiddel te lenen of te huren


Rolstoel uitleen in de Rode Rik

Met ingang van 1 juni 2015 is het mogelijk om kosteloos voor maximaal drie dagen een rolstoel te lenen in de Rode Rik. De rolstoel kan telefonisch worden gereserveerd en bij de Rode Rik worden opgehaald en teruggebracht. De rolstoel uitleen is een initiatief van de werkgroep Dienstverlening van de Rode Rik.

Voor bijzondere situaties
“Soms is het handig om gebruik te kunnen maken van een rolstoel,” vertelt Jeanne Heessels, voorzitter van Ouderen Samen en lid van de werkgroep Dienstverlening van de Rode Rik. “Bijvoorbeeld voor een dagje uit, ziekenhuisbezoek of een uitvaart.” Sinds 1 juni 2015 is er in de Rode Rik voor dergelijke situaties een rolstoel aanwezig.

Reserveren
Wilt u de rolstoel reserveren? Dan kan op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur via telefoonnummer: 06-213 89 669. U kunt dan meteen afspraken maken over het ophalen en weer terugbrengen van de rolstoel. Kunt u of iemand uit uw omgeving de rolstoel niet ophalen? Dan kunt u gebruik maken van de haal- en brengservice. Een buurtbewoner komt dan de rolstoel bij u thuisbrengen en ook weer ophalen.

Werkgroep Dienstverlening
De rolstoel uitleen is een initiatief van de werkgroep Dienstverlening van de Rode Rik. Met als deelnemende organisaties: Cello, Koninklijke Visio, Vivent, Vughterstede, Ouderen Samen, gemeente Vught, Welzijn Vught.

Informatie
Meer informatie en de gebruiksvoorwaarden vindt u in de folder die u kunt ophalen in de Rode Rik.


Rolstoel- en scootmobielpool

Wilt u in aanmerking komen voor een rolstoel of scootmobiel uit de pool? Neemt u dan contact op met Wegwijs+. Daar kijken we of het gebruik van de voorziening past bij uw omstandigheden. Is dat zo, dan krijgt u een deelnamepas. Met deze pas kunt u een rolstoel of scootmobiel reserveren op één van de poollocaties. De poollocaties Er zijn twee poollocaties in Vught: Huize Elisabeth
van Vughterstede en Woonzorg Centrum Theresia. Bij beide locaties kunt u voor een rolstoel terecht.
Beide locaties zijn iedere werkdag open van 9.00 tot 16.00 uur. Het gebruik van de rolstoel is voor een periode van maximaal 3 dagen. Bij het gebruik van een stoel voor een langere aaneengesloten periode dient u dat te overleggen met Wegwijs+. Wegwijsplus kijkt naar uw eigen mogelijkheden (lichamelijk, psychisch, maar ook financieel). U betaalt geen eigen bijdrage.
De aanvraag voor een scootmobiel loopt via Wegwijs+. Zij zorgen, op het moment dat de scootmobiel onder de regeling beschikbaar wordt gesteld aan u, dat u op het gewenste moment de scootmobiel kunt reserveren.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de rolstoel- en scootmobielpool en de geldende voorwaarden, dan kunt u iedere maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur contact opnemen met loket WegWijs, telefoonnummer 073-6580750 of via e-mailadres wegwijs@vught.nl.


Aangepast vervoer Vught

Hebt u voor korte of langere tijd aangepast vervoer nodig? Bijvoorbeeld om samen met iemand anders een fietstocht te kunnen maken? Of om mee te kunnen naar de kerk, het bos of het strand? U kunt ook terecht Van den Wittenboer. U betaalt geen huur, alleen een bijdrage in de kosten. Er zijn een heleboel mogelijkheden, zoals aangepaste fietsen, duofietsen, rollators, tandems, rolstoelen, rolstoelfietsen en scootmobielen. Neem voor de mogelijkheden contact op met Frits van den Wittenboer.
Telefoon: 06 – 44 46 63 67 Email: vandenwittenboer@yahoo.com Neem een kijkje op de site, en zie wat er allemaal mogelijk is.

Laat een reactie achter