Winterschool! Je kunt je nu inschrijven

Weet je nog wel…

Foto’s: klik op de rode en onderstreepte omschrijving voor de foto’s. Scrol naar beneden naar de omschrijvingen van alle activiteiten.

In 2018 organiseren we een Winterschool die net zoals de Zomerschool van 2017 in het teken staat van ´Weet je nog wel….´.

We maken kleine en grote uitstapjes terug in de tijd. We beleven de natuur via een lezing en een wandeling, zingen liedjes van toen en kijken naar films van vroeger. ABZ en Ouderen Samen zorgen voor een winters programma met leerzame, gezellige en culturele activiteiten voor senioren uit Vught en Cromvoirt. Zo zijn ouderen weer samen anders bezig!

Als je deel wilt nemen aan activiteiten kun je je aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en te ondertekenen, download het Inschrijfformulier Winterschool 2018, en print het uit. Je kunt het invullen en mailen naar info@abzvught.nl of het formulier sturen naar of afgeven bij:
ABZ, gebouw Rozenoord
St. Elisabethstraat 1-B, 5261 VK Vught

Inschrijven kan ook via www.abzvught.nl Klik op de activiteit en op het winkelwagentje. Na betaling bent u ingeschreven.

Let op! inschrijven = deelnemen. Oftewel, met je inschrijving word je automatisch ingedeeld en indien je niet aanwezig bent wordt er geen geld teruggestort.
Wij verwachten je op de dag en aanvangstijd bij de activiteit zoals vermeld in de folder. Je ontvangt geen bevestigingsbrief van ons. Bewaar de folder met data en tijden dus goed en maak eventueel een kopie van je inschrijving.

Indien een activiteit is volgeboekt of niet doorgaat vanwege te weinig aanmeldingen, ontvang je ruim een week van tevoren bericht van ons. Meestal per mail of soms telefonisch. In dit geval wordt de deelnemers-bijdrage niet in rekening gebracht.

Bij alle activiteiten zit een kopje koffie/thee inbegrepen. Overige consumpties en lunch zijn voor eigen rekening, tenzij anders vermeld.

Vragen? info@abzvught.nl of tijdens kantooruren, 073–657 20 00.

Folder Winterschool

Wij wensen je een mooie winter met warme ontmoetingen en begroeten je graag bij één van onze  activiteiten.

Ouderen Samen en Anders Bezig Zijn

Foto’s: klik op de rode en onderstreepte omschrijving voor de foto’s.


1. IJsbaan gaat niet door


2. Lunchconcert bij de Concertzaal (voorheen de Toonzaal) in ’s-Hertogenbosch

Boeiend, verrassend concert, van 30 tot 40 minuten lang, verzorgd door één van de allerbeste Masterstudenten van het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg. Deze middag treedt Caterina Gomes, klassiek saxefoniste, op. Na afloop van het concert genieten we van een kop koffie of thee, soep en heerlijke broodjes.

Locatie: Prins Bernhardstraat 4-6,
5211 HE ‘s-Hertogenbosch
Datum: 10 januari
Tijd: 12.00 -13.30 uur
Prijs: € 10,00


3. Natuurlezing door Frans Kapteijns in de Stenen Hut

De “twitterende” boswachter Frans Kapteijns werkte ruim 25 jaar bijNatuurmonumenten. Nu is hij als vrijwillige boswachter hier nog steeds bij betrokken. Natuurmonumenten wil graag iedereen kennis laten maken met de wonderlijke natuur in Nederland. Boswachter Frans Kapteijns helpt daar enthousiast aan mee. Hij komt vertellen over de natuur in Brabant en wat Natuurmonumenten doet om de natuur te behouden.

Locatie: De Stenen Hut, Watertorenlaan 13-19, Vught
Datum: 12 januari
Tijd: 14.00 -16.00 uur
Prijs: € 5,00


4. Excursie provinciehuis van Noord-Brabant

We gaan een bezoek brengen aan het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch. Wie in de buurt is, kan het niet missen! Met z’n 103,5 meter is dit het hoogste gebouw in de wijde omtrek. We worden ontvangen met een kopje koffie of thee en krijgen dan een uitgebreide rondleiding door een professionele gids. Niet alleen het gebouw is erg interessant, maar er zijn ook hele mooie kunstwerken te zien. Kom op tijd en parkeer in de wijk of op het transferium (kosten € 4,00 en loopafstand ca. 10 minuten).

Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan 1,
5216 TV ‘s-Hertogenbosch
Datum: dinsdag 16 januari
Tijd: 10.00 -11.30 uur
Prijs: € 5,00


5. Winterse wandeling (11 km) met snert

Na een kopje koffie of thee start de wandeling door de Vughtse Heide en langs de IJzeren Man met IVN-gids José van Oers. Bij de Battle Axe in Cromvoirt genieten we van heerlijke erwtensoep. We wandelen daarna terug naar Prins Hendrik. Ook in de wintertijd is het prettig toeven in deze mooie bosrijke omgeving. Goede wandelschoenen aanbevolen omdat een deel van de wandeling over onverharde paden gaat.

Startpunt: Sportclub Prins Hendrik, Sportlaan 1, Vught
Datum: woensdag 24 januari 2018
Tijd: 10.00 uur tot 14.30 uur
Prijs: € 8,00


6. PubQuiz in de Gereghthof

Zit je ook altijd klaar voor “2 voor 12” of “Met het mes op tafel”? Kom dan naar de PubQuiz; samen met teamgenoten kom je tot antwoorden op vragen in verschillende categorieën. En dat alles onder het genot van ’n hapje en drankje. Met voor de winnaars een ludieke teamprijs!
We maken ter plekke teams.

Locatie: De Gereghthof, Marktveld 8
Datum: woensdag 24 januari
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Prijs: € 8,00


7 Dansmiddag

Een gezellige middag stijldansen! We dansen de Foxtrot, Quickstepp, Engelse wals, Tango of Chachacha. Kom met iedereen die van dansen houdt naar deze Matinee Musicale. Onder leiding van Frans Maters en enkele danspartners kunnen de beentjes van de vloer op muziek die we allemaal nog wel kennen. Rozenoord wordt omgetoverd tot een mooie danssalon met een ruime dansvloer. Deze middag is inclusief twee consumpties (koffie/thee/fris).

Locatie: Gebouw Rozenoord, St. Elisabethstraat 1-B
Datum: zondag 28 januari 2018
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Prijs: € 7,00


8. Oud-Hollandse spelen en Brabantse koffietafel

Gezellig samen Anders Bezig Zijn met een nostalgische twist. We spelen de oud-hollandse spelen in groepjes en houden genoeg tijd vrij om wat “na te kaarten” met een drankje. Tot slot staat er een lange tafel gedekt met Brabantse lekkernijen.

Locatie: Gebouw Rozenoord, St. Elisabethstraat 1-B
Datum: vrijdagmiddag 2 februari 2018
Tijd: 14.00 – 18.00 uur
Prijs: € 7,50


9. Rondleiding Monument Kamp Vught

In 1986 is de stichting Nationaal Monument Kamp Vught opgericht. Dankzij de inspanningen van de stichting kon op een klein gedeelte van het voormalige kampterrein een Nationaal Monument worden gerealiseerd. Nationaal Monument Kamp Vught is op 18 april 1990 opengesteld voor het publiek door H.M. Koningin Beatrix en is in 2002 grondig vernieuwd en gerenoveerd. Er is een nieuw herinneringscentrum gebouwd en het kampterrein is zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Liesbeth Sidler zal ons hier uitgebreid rondleiden. Na de rondleiding sluiten we af met een kop koffie en appeltaart om nog even bij te praten.

Locatie: Monument Kamp Vught, Lunettenlaan 600
Datum: Woensdag 7 februari
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Prijs: € 8,00


10. Schilderen op muziek om blij van te worden…

Zou je willen ervaren of er nog andere manieren mogelijk zijn om te schilderen? Wil je weten wat muziek bij jouw manier van schilderen doet? Ben je in voor een experiment met May van Heijst? Kom dan meedoen met deze workshop Schilderen op muziek. Een ervaring waarin je zonder vooropgezet plan gaat schilderen en gaandeweg tot een vorm komt. Voor de muziek is onder andere het muziekstuk ‘de vier jaargetijden’ van Vivaldi gekozen. We werken met ecoline inkt en/of acrylverf op papier.

Je eigen lunchpakket meebrengen!

Locatie: Gebouw Rozenoord, St. Elisabethstraat 1-B
Datum: donderdag 15 februari
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Prijs: € 25,00


11. Maak je eigen spreuktegel

Door middel van handlettering (= tekenen van letters en woorden) teken je een zelf gekozen of zelf geschreven ‘Spreuktegel’. Daaromheen teken of schilder je met de hulp van sjablonen de zijkanten van je tegel. De enthousiaste docente is er om je te inspireren en te begeleiden. Het eindresultaat kun je thuis ophangen. Ervaring in tekenen is niet nodig!

Locatie: Gebouw Rozenoord, St. Elisabethstraat 1-B
Datum: woensdagmiddag 21 februari
Tijd: 13.30-16.30 uur
Prijs: € 12,00


12. Meezingen met liedjes van toen

Deze middag starten we met koffie en iets lekkers. Daarna zingen we uit volle borst mee met liedjes, die u nog kent uit uw jeugd. De teksten worden op een scherm geprojecteerd en enkele leden van het Essche Heimweekoor trekken het karretje (op de zandweg). In de pauze krijgt u een consumptie met iets lekkers om de kelen te smeren. Kortom een gezellige meezingmiddag.

Locatie: De Vlasborch, Vlasmeersestraat 99
Datum: woensdag 21 februari
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Prijs: € 5,00


13. Filmavond met de klassieker “Once upon a time in the West”

De film is weids zoals de monumentale valleien waar het is opgenomen, groots als de fantastische acteurs en zo ruig en wild als ieder kind zich het Wilde Westen voorstelt. Claudia Cardinale als de hoer die in een Madonna verandert. Henry Fonda als het duisterste karakter uit zijn lange carrière, erg overtuigend… Charles Bronson in de rol van De Man, die zich de wrede martelingen die zijn broer heeft doorstaan herinnert. Brilliant geregisseerd door Sergio Leone met memorabele muziek van Ennio Morricone. Komt dat zien!!

Locatie: Gebouw Rozenoord, St. Elisabethstraat 1-B
Datum: zaterdag 24 februari
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Prijs: € 5,00


14. Filmmiddag met de romantische klassieker “Funny Girl” met aansluitend naar keuze een stamppottenbuffet

‘Funny Girl’ is een van de meest populaire musicals aller tijden en vertelt het verhaal van de eerste stappen van actrice Fanny Brice (Barbra Streisand) op weg naar theaterroem. Fanny Brice is aan het begin van de film een volkomen onbekende actrice. Alleen haar moeder gelooft in haar talent. Pas nadat Fanny in Keeney’s Music Hall de boel op stelten heeft gezet met een waanzinnige rolschaats-sketch, begint het succes op gang te komen. Ze wordt verliefd op Nick Armstein (Omar Sharif) En trouwt met hem. Maar Armstein is een gokker die steeds grotere sommen geld verliest.

In de pauze een kop koffie of thee met wat lekkers.

Na de film is er gelegenheid om deel te nemen aan het stamppottenbuffet met heerlijke verschillende Hollandse stamppotten. Hiervoor graag apart aanmelden.

Locatie: Gebouw Rozenoord, St. Elisabethstraat 1-B
Datum: zondag 25 februari
Tijd: 14.00 – 17.00 uur film incl. pauze
Prijs: € 5,00

Tijd: 17.30 – 19.00 uur stamppottenbuffet
Prijs: €10,00


Het vervoer een probleem?

Maak dan kennis met Seniorenbus Vught!

Tijdens de Winterschool is de prijs voor abonnementhouders op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur € 0,50 en voor niet-leden € 1,00 per rit.

Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar.

Bel voor meer informatie over de Seniorenbus: 073 – 711 31 91