ABC/Tips

A

Alzheimer Café ‘s-Hertogenbosch—Vught locatie Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ’s-Hertogenbosch
maandag 08-01-2018 Thema: De rol van de huisarts bij dementie
19-02-2018 Thema: Na de diagnose: Beleving van de dementie
12-03-2018 Thema: Zorg en begeleiding voor mensen met dementie
09-04-2018 Thema: Gedragsverandering en video-interventie Ouderenzorg
11-06-2018 Thema: Technologie bij dementie thuis

www.alzheimer-nederland.nl Hier vind je alle informatie over Alzheimer en mantelzorg voor iemand met Alzheimer

Afval Hier vind je onder andere de afvalkalender, afval scheiden, milieustraat en de kringloopwinkel van Vincentius

C

Cliëntondersteuners In de Wmo 2015 is geregeld dat iedereen die zich tot de gemeente Vught wendt voor huishoudelijke hulp, zorg, hulpmiddelen of woningaanpassing recht heeft op onafhankelijke cliëntondersteuning. De cliëntondersteuner van Ouderen Samen: · kan de Wmo-vraag verhelderen, · bespreekt met u hoe het proces van de aanvraag loopt en · kan op uw verzoek aanwezig zijn bij het gesprek met de gemeente.

Computerhulp, via de vrijwillige hulpdienst kun je een beroep doen op vrijwilligers die je printer kunnen installeren, de mogelijkheden van je iPhone kunnen uitleggen en je kunnen helpen met het gebruik van internet.

E

Activiteiten in Huize Elisabeth, kijk in de agenda/Huize Elisabeth wat er te doen is in Elisabeth

H

Handwerkcafé in de Rode Rik 2.0, elke woensdagmorgen van 9.30 – 11.30 uur. Neem uw handwerk mee en u krijgt desgewenst hulp

Activiteiten in Huize Elisabeth, zie onder E

Hulp nodig? Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, een knoop aan een jasje zetten, kliko voor een buurvrouw aan de straat zetten of sportief bezig zijn met een maatje. Eenmalig of voor langere tijd, vrijwillig, alles kan en mag! Veel vrijwilligers en organisaties kunnen én willen jou graag van dienst zijn.
Op Vughtvoorelkaar.nl zie je in een oogopslag wie hulp zoekt en voor wie je iets kunt betekenen. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis.

I

iPad/tabletlessen en -ondersteuning In Vught wordt er op diverse plaatsen hulp geboden bij het gebruik van iPad en tablet.

iPad: nightshift inschakelen om beter te kunnen slapen na het gebruik van de iPad.

K

KBO Bij het KBO worden veel activiteiten aangeboden voor senioren. Sommige activiteiten zijn te bezoeken zonder lidmaatschap, voor de meeste activiteiten moet je lid zijn van het KBO.

Klussendienst (u gaat naar uw mailprogramma en kunt uw vraag stellen). Heeft u een kleine klus die u zelf niet kunt uitvoeren, dan kunt u hulp vragen van de Klussendienst

M

Mobiele telefoon: knoppendienst verleent hulp, ook voor b.v. dvd speler, digitale camera, wasdroger enz.

Muzieksalon, elke laatste donderdag van de maand is er de Muzieksalon. Kijk in de agenda voor het programma

N

 

O

Ouderenadvies

OV chipkaart

R

Rabo: IkWoonLeefZorg: hier vindt u heel veel informatie over zelfstandig wonen, hulp en zorg, mantelzorg, sociale contacten, financiën en producten. Informatief en goed te lezen door korte stukjes tekst.

Repaircafe Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Cafe

Rode Rik 2.0, hier worden activiteiten georganiseerd, zoal koffie drinken en krant lezen, handwerkochtend, maar ook informatie- en muziekmiddagen door Ouderen Samen. Kijk in de agenda/Rode Rik 2.0 wat er te doen is in de Rode Rik

Rolstoel huren/lenen, diverse mogelijkheden om rolstoelen en andere vervoersmiddelen te huren of te lenen.

Rolstoelbus huren De Zonnebloem verhuurt een rolstoelbus. Toegankelijk vervoer voor een betaalbare prijs.

S

Samen eten in Vught

Seniorenbus Vught Speciaal voor Senioren uit Vught en Cromvoirt. Rijdt binnen de gemeentegrenzen van Vught. Kosten: € 5,– per maand en € 0,50 per rit. U wilt een ritje maken binnen Vught, naar uw wekelijkse kaartmiddag, op bezoek bij kennissen of naar het ziekenhuis of het station in ‘s-Hertogenbosch. U bent redelijk mobiel (een rollator kan mee, net als een opklapbare rolstoel). En u vindt het leuk om met anderen een busrit te maken en zo ook nog eens een praatje te maken.

Sensoor, dag en nacht een luisterend oor. Hier vind je de mogelijkheden om contact op te nemen als je met iemand wilt praten. Dat kan anoniem.

Scootmobieladvies

Scootmobiel huren

Sociale kaart

T

Tabletlessen en -ondersteuning Zoekt u hulp bij het gebruik van de tablet/iPad?

Activiteiten in WZC Theresia, kijk in de agenda/WZC Theresia wat er te doen is in Theresia

V

Verhuisdienst, via de vrijwillige hulpdienst kun je een beroep doen op vrijwilligers die je helpen met (zaken rondom) je verhuizing. Denk aan begeleiding bij het in- en uitpakken van verhuisdozen of het afvoeren van overtollig materiaal. Maar ook bij het omzetten van contracten met bijvoorbeeld verzekeringen, nutsbedrijven en verhuurder

Vught voor Elkaar. Hulp nodig? Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, een knoop aan een jasje zetten, kliko voor een buurvrouw aan de straat zetten of sportief bezig zijn met een maatje. Eenmalig of voor langere tijd, vrijwillig, alles kan en mag! Veel vrijwilligers en organisaties kunnen én willen jou graag van dienst zijn.
Op Vughtvoorelkaar.nl zie je in een oogopslag wie hulp zoekt en voor wie je iets kunt betekenen. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis.

W

Warm weer…

Wegwijs+  Wegwijs+ is een samenwerking van verschillende organisaties. Hier kunt u als inwoner van de gemeente Vught en Cromvoirt terecht met al uw vragen, zorgen en signalen op het gebied van: werk en inkomen, hulpverlening en ondersteuning, opvoeding en begeleiding en wonen

Woonadvies de Woonadviseur van Ouderen Samen geeft graag persoonlijk advies