Persoonlijk advies

Bij het ouder worden rijzen er soms vragen.
Waar kunt u in vertrouwen een antwoord krijgen op vragen als: waar vraag ik hulpmiddelen aan, kan ik in mijn eigen huis blijven wonen, wie kan mij helpen als er iets met mij gebeurt?

Voor de verschillende vragen kunt u advies aanvragen. Uw aanvraag wordt uiterst vertrouwelijk behandeld. U kunt adviezen vragen voor de volgende onderwerpen:


 • Ouderenadvies
  De regelingen en voorzieningen op het brede terrein van wonen, welzijn, zorg, inkomen en vervoer zijn zo ingewikkeld en onbekend dat het vaak moeilijk is voor senioren en hun mantelzorgers om hierin de weg te vinden. De vrijwillige ouderenadviseur gaat met de oudere op zoek naar het juiste antwoord op de vraag en dat kan van alles zijn.
  Lees verder over ouderenadvies…

 • Cliëntondersteuning
  In de Wmo is geregeld dat iedereen die zich tot de gemeente Vught wendt voor huishoudelijke hulp, zorg, hulpmiddelen of woningaanpassing recht heeft op onafhankelijke cliëntondersteuning. Het is heel prettig om bij een officieel gesprek iemand naast je te hebben, onafhankelijk én met verstand van zaken.
  De cliëntondersteuner van Ouderen Samen:
  – kan de Wmo-vraag verhelderen
  – bespreekt met u hoe het proces van de aanvraag loopt en
  – kan op uw verzoek aanwezig zijn bij het gesprek met de gemeente.
  Lees verder over cliëntondersteuning…

 • Woonadvies: kan ik in mijn huis blijven wonen?
  Een woonadviseur komt bij u thuis uw woning inventariseren. In een eerste bezoek loopt de adviseur met u door de woning en meet diverse gegevens op. In een tweede bezoek krijgt u een advies-op-maat op papier uitgereikt. Lees meer over het woonadvies, en hoe u dit kunt aanvragen:
  Lees verder over woonadvies

 • Bij Mantelzorgplaza kunt u een scootmobieladvies aanvragen. De hulp van Scootmobiel adviseurs is een aanvullende service op het reguliere aanbod. Bij een geringe vaardigheden, voor het opfrissen van kennis of het op doen van meer zekerheid door oefening, kan gebruik gemaakt worden van een Scootmobieladviseur. U leert een Scootmobiel te be-dienen en gebruiken in het dagelijkse leven. Ook mantelzorgers kunnen voor scholing en advies terecht bij deze dienst van de Vrijwillige Hulpdiensten. Lees meer over de scootmobieladviseur, en hoe u dit kunt aanvragen:
  Lees verder over de scootmobieladviseur

 • Mantelzorgmakelaar Akkie de Rouw is sinds 2012 werkzaam voor Mantelzorgplaza Vught. De mantelzorgmakelaar probeert de druk op de schouders van de mantelzorger te verlichten, door praktisch te helpen met allerlei regeltaken.
  Lees verder over de mantelzorgmakelaar… (u komt bij Mantelzorg Plaza).

 

 

 

Laat een reactie achter